use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde lamskoteletjes met gemberchutney en currysaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde lamskoteletjes met gemberchutney en currysaus

Gegrilde lamskoteletjes met gemberchutney en currysaus

Met spinaziehartjes met sojasaus & wilde rijst met gebakken uitjes.

Met spinaziehartjes met sojasaus & wilde rijst met gebakken uitjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 25 g verse gemberwortel
  • Solo Vloeibaar
  • 1 el bakgember
  • 2 el suiker
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1.5 tl vijfkruidenpoeder
  • 6 kleine lamskoteletjes (op kamertemperatuur)
  • 1 zakje Knorr kant en klare Currysaus
  • *spinaziehartjes met sojasaus
  • **wilde rijst met gebakken uitjes
  • Extra: 2 ingevette lage schaaltjes, 2 grote hartjes uitsteekvormen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en hak de verse gember fijn.
  2. Verhit 1 el Vloeibare margarine olie in een steelpannetje met dikke bodem en bak hierin op laag vuur de uien met de verse gember al omscheppend gedurende 4 minuten. Voeg de bakgember, de suiker, de azijn, ½ tl 5 kruidenpoeder en 1 dl water toe en laat op laag vuur ca. 20-30 minuten zachtjes inkoken tot een dikke chutney. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Bestrooi de koteletjes rondom met de rest van het 5 kruidenpoeder, wat peper en zout en bestrijk lichtjes met wat Vloeibare margarine. Even laten intrekken.
Bereiding
  1. Grill de lamskoteletjes in een hete grillpan of onder de grill aan beide kanten in 3-5 minuten gaar (afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid). Verwarm de currysaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Zet de spinazieharten (met de steekvormpjes er nog omheen) met behulp van een kaasschaaf of pannenkoekenmes op 2 grote platte borden, schep de rijst ernaast en leg de lamkoteletjes erop. Schep wat chutney op de lamskoteletjes en een lepeltje currysaus ernaast. Geef de rest van de saus er apart bij. Verwijder de steekvormpjes.
  3. *Spinazietaartje met sojasaus:
  4. Wok (vlak voor het eten) 500 g verse spinazie met een fijngehakt teentje knoflook, in een scheutje wokolie 3 minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje sojasaus, een scheutje Delifine voor koken en wat grof gemalen peper toe en verwarm tot al het vocht is verdampt. Zet de hartvormige steekvormpjes op een plank, vul ze met spinazie en druk het met een lepel goed aan.
  5. **Wilde rijst met gebakken uitjes:
  6. Kook 200 g wilde en witte rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik in plaats van water een ½ Bouillonketeltje Groenten van Knorr. Meng de warme rijst met 3 el krokante gebakken uitjes en 1 el grof gehakte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.