Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Noord-Afrikaans
vlees
recipe image Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje look, versnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g Fijne couscous
  • 2 dl kipbouillon
  • 2 eetlepels dragon, gehakt
  • 1 prei
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  1. Meng het citroensap met gehakte tijm, look en olijfolie, peper en zout en laat daarin de lapjes minstens 10 minuten marineren.
  2. Doe de couscous in een kom en voeg er Solo, peper, zout en gehakte dragon bij en overgiet met hete kippenbouillon tot de couscous juist onder staat.
  3. Dek de kom af met een deksel of handdoek en laat de couscous zwellen.
  4. Was de prei en snij hem in zeer fijne stukjes. Stoof hem gaar in de Solo met peper en zout gedurende 5 minuten .
  5. Roer de couscous los met een vork.
  6. Gril net voor het serveren de kalfslapjes en serveer ze samen met de kruidige dragon couscous.
Lepel een beetje marinade over het vlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.