use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrild kabeljauwhaasje met meloensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrild kabeljauwhaasje met meloensaus

Gegrild kabeljauwhaasje met meloensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 meloen
  • 0.25 l visbouillon
  • 0.25 l room
  • kerriepoeder
  • scheutje cognac
  • scheutje pineau des Charentes
  • peper en zout
  • koude Solo
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • bieslook
  • viooltjes
  • kervelblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.
  2. Kook de rest van het meloenvruchtvlees gaar in de visbouillon.
  3. Voeg er de room aan toe en laat inkoken.
  4. Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.
  5. Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Werk het af met klontjes Solo.
  8. Wrijf de haasjes in met peper en zout.
  9. Verhit een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.
  10. Schik ze nadien op de warme borden.
  11. Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en meloenbolletjes over het bord.
  12. Leg een paars viooltje bovenaan en werk het geheel af met kervel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.