hoofdgerecht
Gegrild kabeljauwhaasje met meloensaus
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 meloen
- 0.25 l visbouillon
- 0.25 l room
- kerriepoeder
- scheutje cognac
- scheutje pineau des Charentes
- peper en zout
- koude Solo
- 600 g kabeljauwhaasje
- bieslook
- viooltjes
- kervelblaadjes
- Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.
- Kook de rest van het meloenvruchtvlees gaar in de visbouillon.
- Voeg er de room aan toe en laat inkoken.
- Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.
- Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Werk het af met klontjes Solo.
- Wrijf de haasjes in met peper en zout.
- Verhit een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.
- Schik ze nadien op de warme borden.
- Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en meloenbolletjes over het bord.
- Leg een paars viooltje bovenaan en werk het geheel af met kervel.
