use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geglaceerde varkensspiesjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geglaceerde varkensspiesjes

Geglaceerde varkensspiesjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g hamlappen
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 2 eetlepels + 2 theelepels sojasaus met minder zout
  • 3 limoenen
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 theelepels pindakaas
  • 2 eetlepels Calvé mayonaise met eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snijd het vlees in blokjes en meng ze in een kom met de Solo, 2 eetlepels van de sojasaus en peper naar smaak. Laat het vlees een paar uur in de koelkast marineren.
Bereiding
  1. Breng de kokosmelk met de currypasta aan de kook. Laat enkele minuten op een laag vuur doorkoken. Voeg de honing, de pindakaas en 2 theelepels van de sojasaus toe en roer goed op. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  2. Pers 2 limoenen uit en roer het sap met de mayonaise door de afgekoelde pindasaus. Boen 1 limoen schoon onder stromend water en snijd hem in partjes.
  3. Steek de stukjes vlees aan de satéstokjes en verhit een grillpan of barbecue. Rooster de spiesjes in 3-4 minuten per kant bruin en gaar of totdat het vlees stevig aanvoelt. Bestrijk ze met een beetje van de satésaus en rooster ze nog 30 seconde per kant totdat de saus begint te karameliseren.
  4. Serveer de spiesjes met de rest van de saus en de limoenpartjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.