use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Gebakken zalm met ham en paddestoelen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Gebakken zalm met ham en paddestoelen
  • 600 g zalmfilet
  • 4 grote aardappelen
  • Solo Vloeibaar
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 kleine wortel, in fijne schijfjes
  • 1 seldertak, fijngesneden
  • 200 g bospaddestoelen, fijngesneden
  • 50 g fijngesneden ham
  • sap van een halve citroen
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout en peper van de molen
  1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Strijk een bakblik in met Solo Vloeibaar en bedek de bodem met de aardappelschijfjes.
  3. Strooi er wat zout en peper over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
  4. Verhit drie eetlepels Solo in een braadpan.
  5. Meng er de ui, de wortel, de paddestoelen, de ham en het citroensap doorheen.
  6. Laat garen tot alle citroensap is verdampt en het mengsel begint te bakken.
  7. Zet het vuur lager en laat zachtjes bakken tot de uisnippers zacht zijn.
  8. Voeg de wijn toe en laat inkoken.
  9. Breng op smaak met peper.
  10. Leg de zalm op een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  11. schuif op een bakplaat en dan in de oven.
  12. Doe dit 10 minuten voor de aardappelen klaar zijn.
  13. Verdeel de vis over vier warme borden en serveer er de aardappelschijfjes rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.