hoofdgerecht
Gebakken varkensmedaillon met bladspinazie en gefrituurde prei
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 3 dl Porto saus
- 4 sneetjes spek
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- Solo Frituurvet vloeibaar
- 300 g spinazie met room
- 2 prei
- 600 g varkenshaasje
- 300 g aardappelen
- kervel
- Kruid de medaillons met peper en zout en kleur in Solo.
- Was de prei en snij deze in fijne julienne.
- Frituur de prei aan 160° goudbruin en breng op smaak met zout.
- Warm de spinazie en de saus apart op in de microgolfoven.
- Droog het spek in de oven op 75°.
- Schil de aardappelen en maak met een parisienne-lepel bolletjes.
- Bak ze in de hete Solo Frituurvet.
- Leg de spinazie met 2 stukjes vlees erop in het midden van het bord.
- Leg daarop de prei met het spek en de kervel.
- Rondom komt dan de saus en enkele aardappelen.
