use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken slibtong met kruidensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken slibtong met kruidensaus

Gebakken slibtong met kruidensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 ei
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el halfvolle yoghurt
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 750 g krieltjes
  • 600 g gekookte bieten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el kruidenazijn
  • mespunt suiker
  • 4 slibtongen
  • 3 el tarwebloem
  • 3 el Becel Bakken en Braden vloeibaar light

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook het ei in 8 minuten hard, laat het schrikken onder koud stromend water, pel het en hak het fijn. Hak de augurk en de kappertjes fijn en meng met het ei, de mayonaise, de yoghurt, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak.
  2. Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ontvel intussen de bietjes, schaaf ze in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snijd ze in fijne ringetjes, Schep de lente-ui met de azijn, suiker en peper en zout naar smaak door de bieten.
  3. Dep de vis droog, kruid ze met peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Bak ze in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin en gaar. Serveer met het sausje, de bietensalade en de gekookte kriel. Garneer met 2 el peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.