hoofdgerecht
Gebakken sardienen met gemarineerde groenten
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- zout
- suiker
- 4 wortelen
- 2 takken witte selder
- 2 eetlepels azijn
- bloem
- 4 eetlepels Solo
- 12 sardines
- peper
- 1 komkommer
- 1 teentje look
- Bertolli extra vergine
- 2 paprika’s (1 rode en 1 groene)
- Leg de rode paprika in de op 180° C voorverwarmde oven en draai regelmatig om totdat de hele schil zwart ziet.
- Doe hem in een kom en dek af om af te koelen. Je zal nu de paprika zonder problemen kunnen pellen.
- Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
- Pers er de look bij en breng verder op smaak met peper en zout.
- Snij de sardienen open, ledig ze en verwijder de graten.
- Besprenkel ze met citroensap, peper en zout en een beetje suiker.
- Laat ze koel marineren.
- Snij de wortelen, de selder, de ontpitte komkommer en de groene paprika in julienne.
- Meng ze, besprenkel ze met citroensap en werk af met een beetje olijfolie, azijn en peper en zout.
- Haal de sardienen door de bloem en bak ze in de Solo goudgeel aan beide kanten.
- Meng ze met de groetenjuliienne en de rode paprika's en dien op.
