hoofdgerecht
Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 kleine kreeften 500 g /stuk
- 4 eetlepels rode linzen
- 1 stukje wortel, fijngesneden
- 1 stuk prei, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1 kruidentuiltje
- 1 dl gevogeltebouillon
- 1,5 dl light room
- 1 koffielepel currypasta
- 1.5 dl Bertolli extra vergine
- 1 snuifje paprikapoeder
- koriandertakjes
- Zet een flinke pot water op en laat de kreeften zo'n 4 minuten koken.
- Haal de kreeften uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
- Kleur de linzen samen met de fijngesneden groenten en de knoflook in een lepel olie. Voeg water, peper, zout en een kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur garen.
- Opgelet: rode linzen zijn veel sneller klaar dan groene.
- Kook de gevogeltebouillon in, voeg de light room en de currypasta toe en laat opnieuw kort koken.
- Controleer of dit goed gekruid is. Shake de saus in een blender.
- Snij de kreeften open en breek de scharen.
- Verhit de olijfolie in een ruime bakpan, bak de kreeften op een hoog vuur en kruid met zout, peper en paprikapoeder.
- Leg de kreeften op verwarmde borden, serveer er de linzen langs en giet er deels saus over. Garneer met een takje koriander.
