use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry

Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 kleine kreeften 500 g /stuk
  • 4 eetlepels rode linzen
  • 1 stukje wortel, fijngesneden
  • 1 stuk prei, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl light room
  • 1 koffielepel currypasta
  • 1.5 dl Bertolli extra vergine
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • koriandertakjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zet een flinke pot water op en laat de kreeften zo'n 4 minuten koken.
  2. Haal de kreeften uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  3. Kleur de linzen samen met de fijngesneden groenten en de knoflook in een lepel olie. Voeg water, peper, zout en een kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur garen.
  4. Opgelet: rode linzen zijn veel sneller klaar dan groene.
  5. Kook de gevogeltebouillon in, voeg de light room en de currypasta toe en laat opnieuw kort koken.
  6. Controleer of dit goed gekruid is. Shake de saus in een blender.
  7. Snij de kreeften open en breek de scharen.
  8. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan, bak de kreeften op een hoog vuur en kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  9. Leg de kreeften op verwarmde borden, serveer er de linzen langs en giet er deels saus over. Garneer met een takje koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.