use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken kipfilet met kruidige frites, geroosterde tomaatjes en groene salade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken kipfilet met kruidige frites, geroosterde tomaatjes en groene salade

Gebakken kipfilet met kruidige frites, geroosterde tomaatjes en groene salade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g diepvriesfrites
  • paprikapoeder
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • 5 el Solo Vloeibaar Light
  • 4 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 krop bindsla (ongeveer 300 g)
  • 400 g kipfilet
  • 0.5 el gedroogde oregano
  • bouillonpoeder
  • 6 el dressing van zongedroogde tomaatjes (zelfgemaakt* of kant-en-klaar)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de oven voor op 220°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de frites in het bakblik, strooi er een 1/2 eetlepel paprikapoeder en zwarte peper over en spuit er 2 eetlepels vloeibare margarine over. Meng goed door. Verspreid de frites regelmatig over het bakblik. Zet het bakblik bovenin de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de frites goudbruin zijn. De frites af en toe omdraaien met een lepel.
  2. Was in de tussentijd de tomaten. Kerf de bovenkant van de tomaten kruislings in. Doe ze in een ovenschaal waar ze net in passen en druppel een beetje vloeibare margarine in de inkerving. Plaats de schaal met de tomaten onder de frites in de oven en bak 20 minuten.
  3. Schil en hak de knoflook fijn. Snijd, was en droog de sla. Snijd de kipfilet in reepjes van 2 cm dik. Bestrooi de kipreepjes met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel zwarte peper, oregano, de gehakte knoflook en een mespuntje bouillonpoeder.
  4. Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de vloeibare margarine in de pan en leg de kipreepjes naast elkaar in de pan. Bak ze 4 minuten aan elke kant.
  5. Doe de sla in een kom en meng er de dressing door. Bestrooi de aardappelen en de tomaten met een mespuntje bouillonpoeder.
  6. Verdeel de kip, tomaten en aardappelen over 4 borden. Serveer de salade apart erbij.
  7. * Voor een zelfgemaakte dressing met zongedroogde tomaatjes mengt u 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie met 2 eetlepels mayonaise light, 2 eetlepels sinaasappelsap, een beetje fijngehakte peterselie en een mespuntje zwarte peper.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.