use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie

Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 500 g aardappelen, geschild
  • melk
  • room
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 100 g Solo
  • 4 eetlepels notenolie (of hazelnoot)
  • 100 g hazelnoten, gehakt
  • grof zout en peper
  • 2 eierdooiers
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels water
  • bosje verse salie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder de laatste graten van de kabeljauw, spoel de vis en dep zorgvuldig droog.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water.
  3. Pureer en maak aan met wat melk en room.
  4. Bak intussen de kabeljauw kort rondom aan op een hoog vuur in een mengsel van olijfolie en Solo.
  5. Haal de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven.
  6. Strooi de noten over de vis.
  7. Kruid met zout en peper.
  8. Zet alles onder de grill tot de noten licht geroosterd zijn en de vis gaar is.
  9. Maak de saus door ondertussen de dooiers op te kloppen met het limoensap en 2 eetlepels water.
  10. Roer er de resterende Solo en de notenolie onder.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Snij de salie in fijne reepjes en meng onder de puree.
  13. Leg een stuk kabeljauw op een bord, lepel er de saus langs en serveer met de puree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.