hoofdgerecht
Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g kabeljauwfilet
- 500 g aardappelen, geschild
- melk
- room
- 2 eetlepels Bertolli extra vergine
- 100 g Solo
- 4 eetlepels notenolie (of hazelnoot)
- 100 g hazelnoten, gehakt
- grof zout en peper
- 2 eierdooiers
- sap van 1/2 limoen
- 2 eetlepels water
- bosje verse salie
- Verwijder de laatste graten van de kabeljauw, spoel de vis en dep zorgvuldig droog.
- Kook de aardappelen in gezouten water.
- Pureer en maak aan met wat melk en room.
- Bak intussen de kabeljauw kort rondom aan op een hoog vuur in een mengsel van olijfolie en Solo.
- Haal de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven.
- Strooi de noten over de vis.
- Kruid met zout en peper.
- Zet alles onder de grill tot de noten licht geroosterd zijn en de vis gaar is.
- Maak de saus door ondertussen de dooiers op te kloppen met het limoensap en 2 eetlepels water.
- Roer er de resterende Solo en de notenolie onder.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de salie in fijne reepjes en meng onder de puree.
- Leg een stuk kabeljauw op een bord, lepel er de saus langs en serveer met de puree.
