hoofdgerecht
Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet, boekweitpannenkoekjes en kastanje
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g hertenfilet
- 300 g rode biet
- 12 kastanjes
- 4 broccoliroosjes
- 2 jonge raapjes
- 8 jonge worteltjes
- 100 g groene boontjes
- 100 g sluimererwten
- 500 g boekweitmeel
- 100 g tarwemeel
- 3 eieren
- 0.5 liter volle melk
- balsamicoazijn
- Solo Vloeibaar
- grof zout
- peper van de molen
Voorbereiding
- Zet de gewassen bieten onder water. Voeg zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
- Verminder het vuur wanneer het water kookt en laat gedurende 3 uur verder garen.
- Koel af onder stromend water. Schil ze en snij ze in kleine stukjes.
Bereiding
- Meng boekweitmeel en tarwemeel in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles om tot een gladde massa. Voeg op het einde een mespuntje zout en een straaltje Solo Vloeibaar toe.
- Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
- Bak de pannenkoekjes zoals gewone pannenkoeken.
- Mix de fijngesneden bieten in een blender gedurende op een hoge stand.
- Breng de coulis tijdens het mixen op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg op het einde zout en peper toe.
- Maak een insnijding in de kastanjes. Plaats ze 10 minuten in een oven van 200 °C.
- Pel ze daarna zorgvuldig. Kook de kastanjes gedurende 15 minuten in gezouten water.
- Laat ze uitlekken en bewaar ze op een droge plaats.
- Blancheer alle groentjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn.
- Kruid het vlees flink met peper en grof zout. Laat aan beide kanten bruinen in de Solo Vloeibaar en plaats 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat rusten tot de sappen zich losmaken en snij het vlees in stukken.
