use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken aubergine met mozzarella
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken aubergine met mozzarella

Gebakken aubergine met mozzarella

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • zout
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 aubergine
  • 0.5 eetlepel balsemazijn
  • 1 bolletje mozzarella
  • basilicum
  • vers gemalen peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken.
  3. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier.
  4. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar.
  5. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten.
  6. Keer ze na vijf minuten om in de pan.
  7. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  8. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken.
  9. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes.
  10. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.