bijgerecht
Gebakken aubergine met mozzarella
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- zout
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 aubergine
- 0.5 eetlepel balsemazijn
- 1 bolletje mozzarella
- basilicum
- vers gemalen peper
- Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
- Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken.
- Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier.
- Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar.
- Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten.
- Keer ze na vijf minuten om in de pan.
- Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken.
- Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes.
- Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.
