use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Garnalen met tomaat en basilicum

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding35 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
vis
recipe image Garnalen met tomaat en basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  • basilicumblaadjes
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 kg garnalen
  1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout toe. Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder de stukjes zwarte schil en snij de rest in stukjes.
  2. Breng 750 ml water aan de kook en voeg er de wijn en het laurierblad aan toe.
  3. Doe vervolgens de garnalen erbij en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Afgieten. Pel de garnalen.
  4. Voeg de tomatenpulp en de stukjes gegrilde paprika bij de basilicum en ui.
  5. Laat 8 minuten op een laag vuurtje sudderen. Schik de garnalen op 4 kleine borden en giet er de groentesaus over.
Leg op elk bord een stukje geroosterd knoflookbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.