hoofdgerecht
Fusilli met pancetta en ui
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 350 g fusilli-pasta
- 80 g pancetta (Italiaans spek)
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- Zout
- 2 rode uien
- 1 aardappel
- tijm
- 40 g geraspte parmezaankaas
- zwarte peper (grof gemalen)
- 1 scheutje Bertolli extra vergine
- Hak de ui in schijfjes, snij de pancetta heel dun, en verwijder de zachte uiteinden van de tijm.
- Het spek en de tijm mag u even aanbraden.
- Doe de ui en de Solo erbij, bestrooi met zout en laat zo een kwartiertje stoven op een laag vuurtje, met het deksel op de pot. Af en toe roeren.
- Snij de aardappel in kleine blokjes en doe de blokjes in een pot met drie liter water.
- Breng alles aan de kook, bestrooi met zout en doe de pasta erbij. Laat alles gaarkoken.
- Giet de pasta met aardappelen af, en doe er de ajuinsaus met pancetta en tijm over.
- Goed roeren, parmezaankaas erbij, en kruiden met peper.
- Werk af met een scheutje olijfolie.
