use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Fruitsla met rode wijnsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Fruitsla met rode wijnsaus

Fruitsla met rode wijnsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kiwi
  • 1 ananas
  • 3 sinaasappels
  • 1 schoteltje aardbeien of ander rood fruit
  • 1 fles rode wijn
  • 180 g suiker
  • 10 g Maïzena opgelost in 2 el water
  • 2 zakjes thee
  • 15 blaadjes verse munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hou 1 sinaasappel apart en snijd al het fruit in kleine stukjes en meng het onder elkaar.
  2. Snij voor de saus de schil (zonder het witte gedeelte) van de apart gehouden sinaasappel in fijne reepjes en pers het sap.
  3. Giet bij de wijn in een kookpan en breng aan de kook. Laat tot de helft (37,5 cl) inkoken. Dit vraagt een klein halfuurtje.
  4. Voeg de sinaasappelschilletjes en de suiker toe en laat even terug opkoken.
  5. Voeg vervolgens de opgeloste Maïzena toe en meng goed.
  6. Voeg de 2 zakjes thee en de muntblaadjes toe en laat afkoelen.
  7. Haal de theezakjes uit de saus.
  8. Zeef de saus en serveer ze bij de fruitsla. Versier met de sinaasappelschilletjes die in de saus lagen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.