hoofdgerecht
Frisse stoemp met bieslook en gebakken zalm
van Jeroen De Pauw
Op zoek naar het lekkerste recept voor stoemp met bieslook? Wij tonen je hoe met iets simpels als aardappelen een écht feest maakt van je stukje gegrilde zalm.
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- 600 g zalmfilet
- 80 g grijze garnalen
- 1 klontje Solo
- Solo Vloeibaar
- 40 cl light room
- 900 g aardappelen
- peper en zout
- snuifje muskaatnoot
- 50 g zilveruitjes op azijn
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- 20 cl witte wijn
- 1 blokje visbouillon
- enkele bieslookstengels
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Kook ze gaar in gezouten water. Maak er stoemp van met een klontje Solo, wat peper en zout en een snuifje muskaatnoot.
- Hak de zilveruitjes en de bieslook fijn en meng ze onder de stoemp.
- Bak de zalm in wat Solo Vloeibaar.
- Maak in dezelfde pan ook de saus: voeg de light room, 20 cl witte wijn en het blokje visbouillon toe. Laat 5 minuten goed inkoken en voeg de grijze garnalen toe.
- Leg de zalm op een bord en schenk er de romige garnalensaus bij. Werk af met enkele bieslookstengels en dien op met de stoemp.
