afternoon tea
Frambozenmuffins met nootjes
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 ei
- 3 koffielepels citroensap
- 200 g zelfrijzende bloem
- 80 g boekweitmeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 75 g fijne griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1.5 dl karnemelk
- 125 g frambozen
- 100 g brésiliennenootjes
- Solo vloeibaar
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop het ei los met het citroensap.
- Meng de bloemsoorten met het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker in een beslagkom en maak een kuiltje.
- Giet er het eimengsel en de karnemelk in en roer tot een glad beslag.
- Meng er de frambozen en 2/3 van de nootjes door.
- Verdeel het beslag over 8 met Solo ingeboterde muffinvormpjes (voor 3/4 gevuld) en bestrooi met de rest van de nootjes.
- Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat even rusten alvorens te ontvormen, serveer ze lauw of koud.
