use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Flinterdunne koek met Ardennerham en Balsamicovijgen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Flinterdunne koek met Ardennerham en Balsamicovijgen

Flinterdunne koek met Ardennerham en Balsamicovijgen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 rijpe verse vijgen
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl ingemaakte rode peperbesjes
  • 2 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 1 el Solo Vloeibare margarine
  • 0.5 tl grof zeezout
  • 100 g gemengde salade
  • 8 dunne plakjes Ardennerham
  • 2 el olijfolie
  • Extra:
  • met bakpapier beklede bakplaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Leg ze in een schaaltje, besprenkel ze met de azijn en strooi de peperbesjes erover. Marineer tenminste 15 minuten.
  2. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op de bakplaat, knip ze diagonaal doormidden en kreukel ze een beetje. Bestrijk ze volledig met een dun laagje vloeibare margarine en strooi er een paar korreltjes zeezout op. Bak ze gedurende 3-5 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze op het aanrecht afkoelen.
  3. Leg de filokoeken op 4 grote borden. Leg er wat sla en 2 plakjes Ardennerham een beetje gekreukeld op. Verdeel er de gemarineerde vijgen over en besprenkel met de olijfolie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.