kinderfeestje
Flensjes Mikado
Flensjes Mikado is een echte klassieker. Wil je dit superlekkere flensjes dessert eens zelf maken dan hebben wij het flensjes Mikado recept voor jou. Dunne pannenkoeken met een romige vulling en chocoladesaus daarmee zet je een heerlijk en feestelijk toetje op tafel waar groot en klein van zullen smullen!
Met dit flensjes Mikado recept maak je helemaal zelf lekkere klassieke flensjes Mikado. Dunne pannenkoeken gevuld met een fijne vanilleroom gemaakt van Solo Crèmefine Vanille geserveerd met chocoladesaus.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eieren
- 600 ml melk
- 200 g bloem
- 1 snufje zout
- 40 g Solo margarine
- 1 el maïzena
- 1 flesje Solo Crèmefine Vanille à 200 ml
- 200 g pure chocolade
- Klop de eieren los met 500 ml van de melk. Zeef er de bloem en het zout boven. Laat de Solo smelten en voeg toe aan het beslag. Mix glad en laat rusten.
- Klop het maïszetmeel op een laag vuur los met een scheutje Solo Crèmefine Vanille. Schenk de rest van de Solo Crèmefine Vanille erbij en laat kort op hoog vuur doorkoken. Doe dit mengsel in een kom, leg een strook plasticfolie op het oppervlak en druk goed aan, zodat er zich geen vel vormt. Laat deze roomvulling in de koelkast afkoelen.
- Verwarm 100 ml van de melk. Breek er de stukjes chocolade in en laat ze al roerend smelten in de melk.
- Verhit een klontje Solo een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak dunne flensjes van het beslag. Verdeel er de vulling over en rol ze op. Serveer met de warme chocoladesaus.
