voorgerecht
Flensje met cheddar, gerookte zalm en spinazie in roomsaus
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g bloem
- 2 dl melk
- 100 g Solo Vloeibaar
- 4 eieren
- 1 flesje light room
- 200 g cheddar
- 10 plakjes gerookte zalm
- 1 ui
- dille of bieslook
- 400 g spinazie in roomsaus
- Meng de bloem met 2 eieren, de melk en 40g Solo tot u een glad beslag heeft. Voeg de peper en het zout toe. Bak 10 flensjes en laat ze afkoelen.
- Snijd de cheddar en de gerookte zalm in fijne reepjes en vermeng deze met de spinazie in roomsaus.
- Hak de ui fijn en fruit zachtjes zonder te kleuren in de Solo. Klop de 2 resterende eieren, de light room, dille en bieslook samen in een kom. Kruid naar smaak.
- Voeg het mengsel van kaas, gerookte zalm en spinazie toe aan het roommengsel.
- Verdeel de vulling over de flensjes en rol op. Boter een vuurvaste schotel en leg de flensjes erin. Instrijken met Solo vloeibaar en verwarm traag in een matige oven.
