nagerecht
Flan met Seizoensfruit
Gepost door Carte dOr
Gepost door Carte dOr
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 8 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
- 200 g geplette koekjes
- 75 g boter
- 1 tl kaneel
- 8 aardbeien in schijfjes gesneden
- 2 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden
- 50 g bosbessen
- 25 g abrikozenjam
- 100 ml slagroom
- Smelt de boter in een kleine pan op een zacht vuur.
- Meng de geplette koekjes, de kaneel en de gesmolten boter in een grote kom.
- Schep het koekjes-en-botermengsel in een flanvorm met een verwijderbare bodem, bedekt met een cirkel bakpapier. Verspreid het mengsel goed. Koel gedurende 20 minuten en laat rusten.
- Verspreid het Carte d’Or Vanilleroomijs op de basis. Koel opnieuw gedurende 20 minuten.
- Plaats de vruchtenschijfjes op het roomijs en plaats de bosbessen in het midden.
- Verwarm de abrikozenjam in een kleine pan. Verspreid de verwarmde jam op de flan om een ijsvorming te maken.
- Serveer onmiddellijk met de room in een kannetje.
