hoofdgerecht
Fajitas met kip
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 1 eetlepel ketchup
- 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 500 g uitgebeende kippenborsten, zonder vel (ongeveer 4)
- 125 ml water
- 1 eetlepel worcestersaus
- 60 ml zure room
- Snijd de kippenborsten in reepjes en smeer ze in met een mengsel van worcestersaus en ketchup. Laat ze marineren terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt.
- Doe wat olie in een grote pan. Laat de paprika en ui gedurende ongeveer 5 minuten op een matig vuur bakken totdat ze gaar zijn.
- Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat ze rusten in een kom.
- Bak de kippenreepjes in de pan op een hoog vuur totdat ze stevig en lichtjes bruin gebraden zijn.
- Doe de groenten opnieuw in de pan, meng alles goed en warm nogmaals op.
- Serveer met warme tortilla's van tarwemeel en kommetjes met in stukjes gesneden tomaten, geraspte kaas en zure room, en zelfs met in stukjes gesneden olijven.
