Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Exotische fruitsla in gebakken tulp (koekje) met een sausje van munt

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd5 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
gebak
ijs
recipe image Exotische fruitsla in gebakken tulp (koekje) met een sausje van munt
  • 4 porties exotisch fruit naar keuze (mango, papaja, banaan, kiwi, litchi)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 takjes verse munt
  • 20 gr eiwit
  • 20 g Solo Vloeibaar
  • 20 gr bloem
  • 20 gr suiker
Voorbereiding
  1. Warm de oven voor op 160°.
Bereiding
  1. Maak een fruitsla van het exotisch fruit. Snij het fruit hierbij niet te klein anders wordt het snel een pap.
  2. Pers de limoen en meng er een lepel honing bij en een scheutje water. Hak de munt fijn en voeg met het sausje bij de fruitsla.
  3. Meng alle ingrediënten voor de tulpjes (bloem, suiker, eiwit en Solo vloeibaar) en smeer het in porties en in een dun laagje deeg op boterpapier.
  4. Bak goudbruin af in de op 160° voorverwarmde oven .
  5. Haal uit de oven en duw ieder koekje als het nog warm is in een kommetje. Zo krijgt het de vorm van een tulp. Laat afkoelen.
  6. Dresseer de fruitsla in de tulpjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.