nagerecht
Exotische fruitsla in gebakken tulp (koekje) met een sausje van munt
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 4 porties exotisch fruit naar keuze (mango, papaja, banaan, kiwi, litchi)
- 1 limoen
- 1 eetlepel honing
- 4 takjes verse munt
- 20 gr eiwit
- 20 g Solo Vloeibaar
- 20 gr bloem
- 20 gr suiker
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 160°.
Bereiding
- Maak een fruitsla van het exotisch fruit. Snij het fruit hierbij niet te klein anders wordt het snel een pap.
- Pers de limoen en meng er een lepel honing bij en een scheutje water. Hak de munt fijn en voeg met het sausje bij de fruitsla.
- Meng alle ingrediënten voor de tulpjes (bloem, suiker, eiwit en Solo vloeibaar) en smeer het in porties en in een dun laagje deeg op boterpapier.
- Bak goudbruin af in de op 160° voorverwarmde oven .
- Haal uit de oven en duw ieder koekje als het nog warm is in een kommetje. Zo krijgt het de vorm van een tulp. Laat afkoelen.
- Dresseer de fruitsla in de tulpjes.
