use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Erwtjessoep met munt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Erwtjessoep met munt

Erwtjessoep met munt

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sjalotje
  • Solo Vloeibaar
  • zout
  • 4 eetlepels zure room
  • 0.5 sla
  • 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
  • 400 g erwtjes (vers of diepvries)
  • 4 eetlepels muntblaadjes
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Reinig de sla, trek in stukjes.
  3. Stoof het sjalotje glazig in wat Solo Vloeibaar. Overgiet met 1l water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
  4. Voeg de sla en de erwtjes toe, dek af en laat zachtjes koken tot de erwtjes gaar zijn (15 minuten).
  5. Mix de soep, roer ze door een zeef en breng op smaak met kerrie, peper en zout.
  6. Smelt de zure room in de soep en laat afkoelen.
  7. Voeg de gehakte munt toe en zet in de koelkast.
  8. Schep de gekoelde soep in soepkommen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.