use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Engelse Fruittaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Engelse Fruittaart

Engelse Fruittaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 40 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 500 g gemengd gedroogd fruit (bijv. rozijnen, krenten, dadels, cranberry's, vijgen en mango)
  • 150 g Solo
  • 300 ml halfvolle melk
  • 100 g schenkstroop
  • 225 g bloem
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 5 g koekkruiden (ca. 2 tl)
  • 5 g kaneel (of in totaal 10 g koekkruiden)
  • 2 eieren
  • Topping:
  • 50 g abrikozenjam
  • 100 g poedersuiker + beetje extra om te strooien
  • 200 g verse roomkaas
  • 10 ml vers citroensap (ca. 1 el)
  • Extra:
  • hoge ronde cakevorm 20 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
  • kwast
  • plastic spatel
  • aluminiumfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Hak de vruchten in kleine stukjes (krenten en rozijnen kunnen heel blijven).
  3. Verwarm de Solo met de melk, de stroop en het fruit in een diepe pan al roerende tot de Solo en de stroop zijn gesmolten. Laat het mengsel op een laag vuur 5 minuten trekken (niet laten koken!). Laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
  4. Zeef de bloem, het bakpoeder, een snufje zout, de koekkruiden en de kaneel boven een kom. Klop de eieren en het Solo-fruitmengsel er met een mixer goed door (met een pollepel kan ook, maar dat mengt wat moeilijker).
  5. Vul de voorbereide cakevorm met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven in 70-80 minuten diepbruin en gaar. Dek de cake (om te voorkomen dat hij te donker wordt) na 1 uur bakken af met aluminiumfolie. Laat de gebakken cake 4 minuten staan en keer de vorm dan om op een rooster. Laat de cake uit de vorm glijden en afkoelen.
  6. Verwarm de jam in een steelpan. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met een dun laagje jam.
  7. Klop met een pollepel de poedersuiker met de verse roomkaas en het citroensap tot een smeuïge crème.
  8. Bedek de taart met behulp van een spatel met de crème. Bestrooi met wat poedersuiker. Snijd de taart in 10 punten.
In Engeland wordt deze cake ook met nog meer gedroogd fruit gemaakt, dat vaak eerst in rum wordt geweekt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.