hoofdgerecht
Eenvoudige spaghetti carbonara
Recept van Knorr
Recept van Knorr
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 400 gram spaghetti
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 bouillonblokje Knorr Kip
- 3 eieren
- 75 gram geraspte Parmezaan kaas
- 2 el grof gehakte peterselie
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Bak ondertussen in een koekenpan, de spekblokjes krokant zonder vetstof toe te voegen.
- Breng de room in een pannetje aan de kook. Roer het Bouillonketeltje erdoor en laat het smelten. Kook nog een minuutje.
- Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
- Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg het eimengsel, het (hete) room-bouillonmengsel, de spekjes en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe en schep door elkaar. Kruid met peper.
- Schik op 4 (warme) borden en werk deze af met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.
