use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Tweede Kerstdag

Dubbele chocoladetaart

Op zoek naar het lekkerste dubbele chocoladetaart recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Op zoek naar het lekkerste dubbele chocoladetaart recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties
recipe image Dubbele chocoladetaart
  • 200 g Solo Patisserie
  • 290 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
  • 130 g melkchocolade
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 g bloem
  • 1 tl (4 g) bakpoeder
  • 50 ml room (30 % vet)
  • 75 ml melk
  • 200 g gehakte walnoten
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Smelt de Solo Patisserie samen met 200 g donkere chocolade en 100 g melkchocolade au bain-marie. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is.
  3. Meng daarna de eieren met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiermengsel en meng goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gehakte walnoten toe en meng alles goed samen.
  4. Vet een taartvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het deeg in de vorm. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de taart na het bakken afkoelen. Bereid ondertussen het glazuur door de melk met de room te koken. Voeg er de resterende 90 g donkere chocolade en 30 g melkchocolade aan toe. Haal de pan van het vuur en roer tot alle chocolade mooi gesmolten is.
  6. Wanneer de taart afgekoeld is, haal je die uit de vorm. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en zet de taart nog even opzij zodat het glazuur kan opstijven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.