Tweede Kerstdag
Dubbele chocoladetaart
Op zoek naar het lekkerste dubbele chocoladetaart recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Op zoek naar het lekkerste dubbele chocoladetaart recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Geef score
Porties

- 200 g Solo Patisserie
- 290 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
- 130 g melkchocolade
- 4 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 150 g bloem
- 1 tl (4 g) bakpoeder
- 50 ml room (30 % vet)
- 75 ml melk
- 200 g gehakte walnoten
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Smelt de Solo Patisserie samen met 200 g donkere chocolade en 100 g melkchocolade au bain-marie. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is.
- Meng daarna de eieren met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiermengsel en meng goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gehakte walnoten toe en meng alles goed samen.
- Vet een taartvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het deeg in de vorm. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart na het bakken afkoelen. Bereid ondertussen het glazuur door de melk met de room te koken. Voeg er de resterende 90 g donkere chocolade en 30 g melkchocolade aan toe. Haal de pan van het vuur en roer tot alle chocolade mooi gesmolten is.
- Wanneer de taart afgekoeld is, haal je die uit de vorm. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en zet de taart nog even opzij zodat het glazuur kan opstijven.
