Dooierzwammen met uitjes en spek
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g zilver- of goud uitjes
- Solo
- 2 koffielepel bloemsuiker
- 250 g krielaardappeltjes
- 8 sneetjes gerookt spek
- 400 g dooierzwammen
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
- kerveltakjes
- Pel de uitjes. Smelt wat Solo en fruit de uitjes.
- Voeg de suiker en 1 dl water toe en laat ze rustig konfijten.
- Kook de krieltjes gaar in de schil.
- Pel ze nadien.
- Leg de speksneetjes op een vel bakpapier en laat ze drogen in een oven van 200 °C (10 tot 15 minuten).
- Reinig de paddestoelen, snij grote exemplaren kleiner en roerbak ze op hoog vuur in olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg er de aardappeltjes en de uitjes aan toe, meng en schep ze op een warme schotel.
- Werk af met het gedroogde spek en kerveltakjes.
