nagerecht
Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 2 eetlepels bloem
- 50 cl bruin bier
- schil van 1 citroen
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 koffielepel kaneel
- 6 kruidnagels
- 100 g rietsuiker
- 3 eierdooiers
- 2.5 dl melk
- 4 bollen vanille-ijs
- Laat de Solo Vloeibaar smelten in een pan.
- Meng de bloem met de Solo tot een smeuïg geheel.
- Giet vervolgens het bier over deze ‘roux' en kook het mengsel al kloppend in.
- Voeg de citroenschil, gember, kaneel, kruidnagels en suiker toe.
- Breng aan de kook.
- Halveer de temperatuur zodra het kookpunt word bereikt. Laat 20 minuten verder sudderen.
- Voeg wat bier toe als de vloeistof te dik wordt.
- Verwijder de kruidnagels.
- Meng de 3 eierdooiers met de melk.
- Giet dit mengsel voorzichtig bij de biersoep en warm op zonder te laten koken.
- Giet het mengsel in een diep bord met een bol vanille-ijs of vruchtenmoes.
