feestelijk
Désir de Noisette met appelcompote en gedroogde appel
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 2 appels, Schone van Boskoop
- 1 koffielepell kaneel
- 1 koffielepel suiker
- Solo
- 1 doos Carte d'Or Hazelnoot
- 4 hele gepelde hazelnoten
- hazelnootolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 100°C.
- Snijd van 1 appel met schil 8 dunne plakjes en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Schil de rest van de appel en de andere appel. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Bestrooi met suiker en kaneel en bak kort aan in hete Solo totdat de suiker begint te karameliseren. Laat afkoelen. Laat drogen gedurende 1 uur, met de deur van de oven een beetje open.
Bereiding
- Leg op 4 bordjes, aan de zijkant, steeds 1 plakje gedroogde appel.
- Schep 2 bollen Carte d'Or Hazelnoot in het midden van de borden, half op de appel.
- Leg een streepje appelcompote naast het ijs, op de appel.
- Zet een plak gedroogde appel rechtop tussen de 2 bollen Carte d'Or Hazelnoot en garneer met een lijntje hazelnootolie.
- Leg op het einde van het lijntje olie een hazelnoot.
