Cupcakes met vogelnestjes uit chocoladecrème
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- Cupcakedeeg:
- 110 g tarwebloem
- 110 g Solo Patisserie
- 80 g bruine suiker
- 2 eieren
- 2 tl cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 30 g fijngehakte zwarte chocolade (70 %)
- Botercrème:
- 150 g Solo
- 100 g poedersuiker
- 40 g pure chocolade (70 %)
- Decoraties:
- Smarties/M&M’s
- Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de bruine suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn. Voeg de fijngehakte chocolade toe en roer voorzichtig.
- Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
- Bereiding van de botercrème: smelt de chocolade au bain-marie.
- Neem een mixer en klop de Solo en de poedersuiker op. Voeg op het einde de gesmolten pure chocolade toe. Meng goed.
- Decoreer de cupcakes met de chocoladecrème en Smarties/M&M’s. Voor de crème gebruik je een spuit of een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
- Smakelijk!
