Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven). Leg muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins of vet de bakvorm in. Breek de chocolade in stukjes. Smelt die zachtjes in een pan samen met de Solo Patisserie.
Neem een mixer en klop de eieren en de suiker in een kom op tot het geheel een lichte kleur krijgt. Roer er het gesmolten Solo-chocolademengsel onder.
Meng de bloem, het bakpoeder, het ongezoete cacaopoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cupcakes gaar zijn, prik je met een satéstokje in het midden van een cupcake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan zijn je cupcakes klaar. Laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.
Klop de room en de vanillesuiker in een kom stijf met de mixer. Bedek de afgekoelde cupcakes met de opgeklopte room. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in tweeën. Vorm lieveheersbeestjes met de halve aardbeien en de gesmolten chocolade. Gebruik een halve aardbei als lijfje en dompel telkens een chocoladestukje even onder in de gesmolten chocolade om er het hoofdje mee te maken. Gebruik de tandenstoker om met de gesmolten chocolade stipjes op het lijfje aan te brengen. Plaats de lieveheersbeestjes dan op de cupcakes. Je kunt nu genieten van je cupcakes met lieveheersbeestjes!