voorgerecht
Cubaanse Velouté
Koriander is afkomstig uit Azië waar het een van de oudste bekende aromatische planten is. Van het kruid worden de blaadjes, zaadjes en wortels gebruikt.
Koriander is afkomstig uit Azië waar het een van de oudste bekende aromatische planten is. Van het kruid worden de blaadjes, zaadjes en wortels gebruikt.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 500 ml water
- 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
- 1 glas volle melk
- 2 soeplepels Maïzena
- 3 uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 sneetjes gerookte ham
- 1 tuiltje koriander
- 2 soeplepels light room
- 1 snuifje nootmuskaat
- Solo
- zout en peper
Voorbereiding
- Maak een bouillon met 500 ml warm water en 1 Knorr Bouillonketeltje.
Bereiding
- Snij de ham in fijne reepjes.
- Hak de 2 teentjes knoflook fijn en snipper de uien.
- Fruit de look en de ui in een pan in een beetje Solo.
- Los de 2 lepels Maizena op in de koude melk en giet het mengsel dan in de bouillon.
- Zet de kookpot op een zacht vuurtje en laat indikken.
- Meng de light room erbij en verwarm het mengsel 3 minuten op een zacht vuurtje.
- Neem van het vuur, voeg peper, zout, een snuifje nootmuskaat en een beetje Solo toe.
- Verdeel de velouté over 4 borden.
- Net vóór je opdient, leg je op elk bord de gefruite ui, look en de hamreepjes.
- Snipper een beetje koriander boven elk bord en dien onmiddellijk op.
