use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cubaanse Velouté
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cubaanse Velouté

Cubaanse Velouté

Koriander is afkomstig uit Azië waar het een van de oudste bekende aromatische planten is. Van het kruid worden de blaadjes, zaadjes en wortels gebruikt.

Koriander is afkomstig uit Azië waar het een van de oudste bekende aromatische planten is. Van het kruid worden de blaadjes, zaadjes en wortels gebruikt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 ml water
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 1 glas volle melk
  • 2 soeplepels Maïzena
  • 3 uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes gerookte ham
  • 1 tuiltje koriander
  • 2 soeplepels light room
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • Solo
  • zout en peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Maak een bouillon met 500 ml warm water en 1 Knorr Bouillonketeltje.
Bereiding
  1. Snij de ham in fijne reepjes.
  2. Hak de 2 teentjes knoflook fijn en snipper de uien.
  3. Fruit de look en de ui in een pan in een beetje Solo.
  4. Los de 2 lepels Maizena op in de koude melk en giet het mengsel dan in de bouillon.
  5. Zet de kookpot op een zacht vuurtje en laat indikken.
  6. Meng de light room erbij en verwarm het mengsel 3 minuten op een zacht vuurtje.
  7. Neem van het vuur, voeg peper, zout, een snuifje nootmuskaat en een beetje Solo toe.
  8. Verdeel de velouté over 4 borden.
  9. Net vóór je opdient, leg je op elk bord de gefruite ui, look en de hamreepjes.
  10. Snipper een beetje koriander boven elk bord en dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.