use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Crunchy gekarameliseerde vanille-appels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crunchy gekarameliseerde vanille-appels

Crunchy gekarameliseerde vanille-appels

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 400 g appels om te koken,, zonder klokhuis, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 g boter
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 0.5 tl kaneel of 0.25 tl gemalen kruidnagel
  • 125 g koekjes, verbrokkeld
  • 20 g fijngehakte geroosterde hazelnoten
  • 20 g fijngehakte walnoten
  • 100 g karamelsaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de appels in een grote bakpan op matig vuur, met de boter, suiker en kaneel. Laat stoven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de appels zacht zijn.
  2. Mix de verbrokkelde biscuits met de fijngehakte noten.
  3. Verwarm de karamelsaus in een kleine pan of in de magnetron gedurende 1 minuut.
  4. Verdeel de appelmix over 4 bordjes of schaaltjes.
  5. Bestrooi met de koekjesmix.
  6. Schep op ieder bordje een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs.
  7. Schenk de warme karamelsaus erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.