Creoolse coupe
Geef score
Kooktijd2 uur
Voorbereiding
Porties

- 4 blaadjes gelatine
- 2 dl whisky
- slagroom
- kaneelpoeder (facultatief)
- kaneelstok (voor decoratie)
- 5 dl verse room
- 1.5 dl koffie (sterke)
- 1 blik zoete gecondenseerde melk
- 100 g chocolade (zwarte)
- Week de gelatine in een bodempje water en rasp de chocolade.
- Smelt de uitgeknepen gelatine in de hete koffie en voeg er de melk aan toe.
- Klop de room stevig op en spatel ze erdoor.
- Meng er de geraspte chocolade bij en zet 1 uur in de diepvriezer weg.
- Roer de bereiding om en laat nog 1 uur opstijven in de diepvriezer.
- Giet in de glazen een bodempje whisky, breng op smaak met het kaneelpoeder.
- Schik er het ijs op en versier met de kaneelstok en de slagroom.
