use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Creoolse coupe

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd2 uur
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Porties
     
    4
recipe image Creoolse coupe
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl whisky
  • slagroom
  • kaneelpoeder (facultatief)
  • kaneelstok (voor decoratie)
  • 5 dl verse room
  • 1.5 dl koffie (sterke)
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk
  • 100 g chocolade (zwarte)
  1. Week de gelatine in een bodempje water en rasp de chocolade.
  2. Smelt de uitgeknepen gelatine in de hete koffie en voeg er de melk aan toe.
  3. Klop de room stevig op en spatel ze erdoor.
  4. Meng er de geraspte chocolade bij en zet 1 uur in de diepvriezer weg.
  5. Roer de bereiding om en laat nog 1 uur opstijven in de diepvriezer.
  6. Giet in de glazen een bodempje whisky, breng op smaak met het kaneelpoeder.
  7. Schik er het ijs op en versier met de kaneelstok en de slagroom.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.