use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Crème van rood fruit

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
ijs
recipe image Crème van rood fruit
  • 1 bakje braambessen
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje frambozen
  • 3 eierdooiers
  • 60 g kristalsuiker
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 250 g light room
  • 50 g volle melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  1. Breng de Solo Crèmefine en de melk aan de kook. Neem daarna van het vuur en laat 10 minuten trekken.
  2. Was het fruit. Verhit de Solo in een hete pan en bak al het rode fruit gedurende 12 minuten aan.
  3. Klop de eierdooiers wit-scuimig en meng met de suiker. Voeg aan dit mengsel de hete roommelk en de vanillesuiker toe. Meng goed. Laat nog 1 minuut op het vuur staan en blijf roeren zodat het niet meer begint te koken.
  4. Leg het gebakken fruit op de bodem van vuurvaste schaaltjes en giet de crème erover. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175°.
  5. Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.
Tips van Gaëtan Versier deze crème met wat vers rood fruit. Ook enkele verse muntblaadjes helpen om het geheel mooi af te maken. Er bestaat ook een crème brûlée versie van dit recept! Het volstaat om de oven voor te verwarmen op 130°C, het fruit op de bodem van ovenschaaltjes te leggen, de crème erover te gieten en gedurende 40 minuten te bakken. Laat vervolgens afkoelen. Besprenkel elk schaaltje, vlak voor het opdienen, met wat bruine suiker en laat dit gedurende enkele minuten karameliseren onder de grill (kan ook met een brandertje). Serveer onmiddellijk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.