-
Breng de Solo Crèmefine en de melk aan de kook. Neem daarna van het vuur en laat 10 minuten trekken.
-
Was het fruit. Verhit de Solo in een hete pan en bak al het rode fruit gedurende 12 minuten aan.
-
Klop de eierdooiers wit-scuimig en meng met de suiker. Voeg aan dit mengsel de hete roommelk en de vanillesuiker toe. Meng goed. Laat nog 1 minuut op het vuur staan en blijf roeren zodat het niet meer begint te koken.
-
Leg het gebakken fruit op de bodem van vuurvaste schaaltjes en giet de crème erover. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175°.
-
Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.
![]()
Tips van Gaëtan
Versier deze crème met wat vers rood fruit. Ook enkele verse muntblaadjes helpen om het geheel mooi af te maken.
Er bestaat ook een crème brûlée versie van dit recept! Het volstaat om de oven voor te verwarmen op 130°C, het fruit op de bodem van ovenschaaltjes te leggen, de crème erover te gieten en gedurende 40 minuten te bakken. Laat vervolgens afkoelen. Besprenkel elk schaaltje, vlak voor het opdienen, met wat bruine suiker en laat dit gedurende enkele minuten karameliseren onder de grill (kan ook met een brandertje). Serveer onmiddellijk.