nagerecht
Crème van rood fruit
Geef score
Porties

- 1 bakje braambessen
- 1 bakje rode bessen
- 1 bakje aardbeien
- 1 bakje frambozen
- 3 eierdooiers
- 60 g kristalsuiker
- 2 el Solo Vloeibaar
- 250 g light room
- 50 g volle melk
- 1 pakje vanillesuiker
- Breng de Solo Crèmefine en de melk aan de kook. Neem daarna van het vuur en laat 10 minuten trekken.
- Was het fruit. Verhit de Solo in een hete pan en bak al het rode fruit gedurende 12 minuten aan.
- Klop de eierdooiers wit-scuimig en meng met de suiker. Voeg aan dit mengsel de hete roommelk en de vanillesuiker toe. Meng goed. Laat nog 1 minuut op het vuur staan en blijf roeren zodat het niet meer begint te koken.
- Leg het gebakken fruit op de bodem van vuurvaste schaaltjes en giet de crème erover. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175°.
- Plaats enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.
