feestelijk
Crème brûlée met peperkoek
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd1 uur 20 min
Porties

- Solo Vloeibaar
- 40 cl light room
- 1 vanillestokje
- 2 x 30 g bloemsuiker
- 6 eierdooiers
- 4 sneden peperkoek
- 4 theelepels bruine suiker
- Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit met de punt van een mes.
- Breng de light room en een scheutje Solo Vloeibaar in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes. Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.
- Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
- Mix de peperkoek en voeg toe. Doe het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen.
- Strooi er de bruine suiker over en laat 1 minuut kleuren onder de grill.
- Laat de crème brûlée 20 minuten afkoelen voor het opdienen. Anders is het Catalaanse crème.
