use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Couscoussalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Couscoussalade

Couscoussalade

Zoek je een eenvoudig recept voor couscoussalade met feta? Probeer dan dit heerlijke gerecht eens uit. Lekker en klaar in een halfuur!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g couscous
  • 2 grote tomaten
  • 1 grote gele paprika
  • 3 lenteuitjes
  • 1 bos verse koriander, peterselie of munt (of een combinatie)
  • 150 g feta (of mozzarella)
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 0.75 dl olijfolie
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en schenk er 750 ml kokend water over. Roer de korrels na 10 minuten los en laat de couscous afkoelen.
  2. Pel en snipper de lenteuitjes. Was de tomaten en snijdt ze in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de kruiden fijn.
  3. Pers de knoflook uit boven een kommetje. Roer er met de olie, het citroensap, zout en peper een dressing van.
  4. Meng in een grote kom of schaal de couscous met de groenten, de kruiden en dressing. Verkruimel de feta erboven en serveer met (warm) Turks brood.
Wil je nog meer smaak geven aan je couscoussalade met feta? Voeg dan een bouillonblokje toe wanneer je de couscous kookt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.