Couscoussalade
Zoek je een eenvoudig recept voor couscoussalade met feta? Probeer dan dit heerlijke gerecht eens uit. Lekker en klaar in een halfuur!
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 300 g couscous
- 2 grote tomaten
- 1 grote gele paprika
- 3 lenteuitjes
- 1 bos verse koriander, peterselie of munt (of een combinatie)
- 150 g feta (of mozzarella)
- 1 teen knoflook
- sap van 1 citroen
- 0.75 dl olijfolie
- peper en zout
- Doe de couscous in een ruime schaal en schenk er 750 ml kokend water over. Roer de korrels na 10 minuten los en laat de couscous afkoelen.
- Pel en snipper de lenteuitjes. Was de tomaten en snijdt ze in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de kruiden fijn.
- Pers de knoflook uit boven een kommetje. Roer er met de olie, het citroensap, zout en peper een dressing van.
- Meng in een grote kom of schaal de couscous met de groenten, de kruiden en dressing. Verkruimel de feta erboven en serveer met (warm) Turks brood.
