use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Couscous met lamsvlees en zeven groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Couscous met lamsvlees en zeven groenten

Couscous met lamsvlees en zeven groenten

Deze couscous met lamsvlees en groenten is een topper uit de Afrikaanse keuken. Kies zelf je favoriete groenten uit: alles smaakt hier heerlijk bij!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 7 groenten naar keuze
  • 800 g lamsschenkel en -bout
  • 1 bosje verse koriander fijngehakt
  • 50 g Solo
  • 250 g couscous
  • 1 ui
  • 1 koffielepel verse fijngehakte gember
  • saffraan
  • witte peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd het vlees in beetklare stukken en laat het matig vuur langzaam garen in wat Solo met de ui de gember de saffraan en de peper.
  2. Voeg eventueel een beetje water toe
  3. Stoom intussen de groenten apart beetgaar en laat ze nadien uitlekken.
  4. Laat ten slotte de couscous garen in kokend water en schik in een schotel.
  5. Verdeel er het vlees en de groenten over, versier met de koriander en serveer meteen.
Voor je couscous met lamsvlees en groenten gebruik je best dezelfde hoeveelheid water als couscous. Zo absorberen de korrels al het vocht.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.