voorgerecht
Courgettesoep met gegrilde paprika
Zó zomers, deze courgettesoep met gegrilde paprika: iedereen wordt er vrolijk van! Volg het recept en zet ze zelf in hooguit twintig minuutjes op tafel.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
- zout
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- light room
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje look
- versgemalen zwarte peper
- Snij de courgettes in plakjes.
- Pel en hak de ui fijn.
- Verwarm 2 eetlepels Solo in een pan met een dikke bodem en braad de ui zachtjes glazig.
- Schep de courgette erdoor en bak alles 3-4 minuten op zacht vuur.
- Voeg de bouillonblokjes en 1 liter water toe en kook de courgette in 10 minuten zachtjes gaar.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snij de paprika in dunne, lange reepjes en halveer ze.
- Schep in een bakblik de paprika met de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel Solo en zout en peper naar smaak.
- Schuif het bakblik onder de grill en rooster de paprika in 3-5 minuten gaar, draai regelmatig om.
- Pureer de courgettesoep met een staafmixer en breng de soep romig op smaak met light room.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de courgettesoep in vier diepe borden en leg de geroosterde paprika erin.
