Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Giet de melk in een kookpot. Snij het vanillestokje in de lengte door en voeg het samen met de vanillesuiker toe. Breng aan de kook.
Klop ondertussen de eierdooiers met de poedersuiker tot het mengsel licht van kleur wordt. Voeg dan de bloem toe en klop het mengsel goed op.
Neem de kokende melk van het vuur, haal de twee halve vanillestokjes eruit en giet al kloppend een beetje melk bij het mengsel van eierdooiers en suiker.
Giet dit mengsel nu in de kookpot en breng opnieuw aan de kook terwijl u blijft kloppen tot de pudding indikt.
Neem van het vuur en laat even afkoelen vóór u de pudding over de coupes verdeelt.
Zet ze op een koele plaats. Zet de gelatine te week in koud water.
Giet de suiker en 20 cl water in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
Voeg het rood fruit toe en laat nog 2 minuten koken. Neem van het vuur en voeg de goed uitgeperste gelatine toe terwijl u goed mengt.
Verdeel het rood fruit met de siroop over de vanillepudding.
Werk af met een beetje light room en laat een uur afkoelen op een koele plaats vóór u opdient.