use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Coupe van vanillepudding met rood fruit
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Coupe van vanillepudding met rood fruit

Coupe van vanillepudding met rood fruit

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g gemengde frambozen, bosbessen, aalbessen en zwarte bessen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 g poedersuiker
  • light room
  • 50 cl melk
  • 3 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 soeplepel bloem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Giet de melk in een kookpot. Snij het vanillestokje in de lengte door en voeg het samen met de vanillesuiker toe. Breng aan de kook.
  2. Klop ondertussen de eierdooiers met de poedersuiker tot het mengsel licht van kleur wordt. Voeg dan de bloem toe en klop het mengsel goed op.
  3. Neem de kokende melk van het vuur, haal de twee halve vanillestokjes eruit en giet al kloppend een beetje melk bij het mengsel van eierdooiers en suiker.
  4. Giet dit mengsel nu in de kookpot en breng opnieuw aan de kook terwijl u blijft kloppen tot de pudding indikt.
  5. Neem van het vuur en laat even afkoelen vóór u de pudding over de coupes verdeelt.
  6. Zet ze op een koele plaats. Zet de gelatine te week in koud water.
  7. Giet de suiker en 20 cl water in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg het rood fruit toe en laat nog 2 minuten koken. Neem van het vuur en voeg de goed uitgeperste gelatine toe terwijl u goed mengt.
  9. Verdeel het rood fruit met de siroop over de vanillepudding.
  10. Werk af met een beetje light room en laat een uur afkoelen op een koele plaats vóór u opdient.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.