nagerecht
Coupe Frisheid met kokosnoot
Kokosnoten staan voor exotische vakanties en genieten.
Met deze Coupe Frisheid met kokosnoot, brengen we het exotische bij jou in huis !
Kokosnoten staan voor exotische vakanties en genieten.
Met deze Coupe Frisheid met kokosnoot, brengen we het exotische bij jou in huis !
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 8 bollen Carte d'Or Sorbet Kokosnoot
- 1 papaya
- 1 ananas
- 250 g aardbeien of frambozen
- 100 g suiker
- 1 takje vanille
- 1 limoen
- Bereiding:Doe de suiker in kookpot, voeg er 5 cl water en de vanille (in 2 gebroken) aan toe.
- Rasp boven de kookpot, de schil van een halve limoen. Pers de limoen en doe 1 soeplepel van het sap bij in de kookpot.
- Breng het geheel aan de kook en laat het geheel op een zacht vuurtje koken gedurende 5 à 6 minuten.
- Haal van het vuur en laat het geheel afkoelen tot het lauw is.
- Schil het fruit, snij de papaya in reepjes, de ananas in waaiervorm en de aardbeien (of de frambozen) in blokjes.
- Doe het fruit in een kom, giet er de siroop over, meng et laat 1 uur in de koelkast marineren.
- Voor het opdienen, verdeel je het fruit over 4 coupes. Leg daarop 2 bollen Carte d'Or Sorbet Kokosnoot op het fruit in elke coupe. Werk af met een muntblaadje.Tip:
- Je kan natuurlijk ook altijd een beetje slagroom bovenop het ijs doen.
