use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cookies met chocolade en blauwe bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cookies met chocolade en blauwe bessen

Cookies met chocolade en blauwe bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    15 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo (op kamertemperatuur)
  • 250 g bloem (niet zelfrijzend)
  • 75 g havervlokken
  • 125 g suiker of vanillesuiker
  • 100 g donkere chocolade (of chocoladekorrels voor gebak)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 g blauwe bessen (min., naar smaak)
  • Materiaal:
  • keukenweegschaal
  • ovenplaat
  • 1 vel bakpapier
  • evt. een ijsschep

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de Solo vooraf op kamertemperatuur komen.
  2. Neem een ruime mengkom. Verzamel daarin de juiste hoeveelheid malse Solo, bloem, havervlokken en suiker.
  3. Voeg het bakpoeder toe en doe het ei bij de ingrediënten.
  4. Meng de ingrediënten met propere handen en kneed tot je een mals koekjesdeeg krijgt. Gebruik eventueel je keukenmachine om alles te mengen.
  5. Weeg de donkere chocolade en hak hem in kleine stukjes met behulp van een scherp koksmes. Je kunt ook voorverpakte chocoladekorrels gebruiken, kant-en-klaar voor allerhande chocoladegebak.
  6. Meng de stukjes chocolade door het koekjesdeeg.
  7. Voeg tenslotte de blauwe bessen toe en roer ze door het koekjesdeeg. Een klein deel van de bessen mag hierbij openknappen. Het sap zal er mee voor zorgen dat je koekjes extra mals worden.
  8. Verwarm de oven voor tot 180°C. Hou de ovenplaat bij de hand.
  9. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier. TIP: Fixeer het papier op de ovenplaat met behulp van enkele likjes solo.
  10. Schep gelijke porties van het koekjesdeeg met bessen op de ovenplaat met bakpapier. Gebruik hiervoor een eetlepel of een ijsschep. De balletjes deeg hebben de grootte van een bol roomijs, waardoor je straks vrij grote exemplaren uit de oven tovert.
  11. Leg de balletjes voldoende ver van elkaar. Tijdens het bakken zullen de porties deeg smelten tot vlakke ronde bessenkoekjes.
  12. Opmerking: Leg 6 tot 8 koeken op de ovenplaat. Bak meer koekjes in meerdere beurten of gebruik een tweede ovenplaat per bakbeurt.
  13. Bak de cookies gedurende ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de balletjes deeg). Controleer regelmatig en haal de koekjes uit de oven zodra ze goudbruin gebakken zijn.
  14. Laat de cookies met bessen en chocolade afkoelen en bewaar ze in een gesloten koekjestrommel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.