use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Christers oesters
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Christers oesters

Christers oesters

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 holle oesters
  • 1 rode biet
  • 1 eetlepel fijngesneden sinaasappelschil
  • 1 scheutje sherryazijn
  • zwarte peper
  • 4 kleine verse ansjovisfilets
  • limoensap
  • zeezout
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • melk
  • 1 eetlepel appelblokjes
  • 1 eetlepel knolselderblokjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels champagneazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de rode biet en snijd 4 flinterdunne plakjes uit het dikste stuk.
  2. Marineer de plakjes met de sherryazijn, de zeste van sinaasappel en zwarte peper.
  3. Marineer de ansjovisfilets een uur in wat limoensap met zeezout.
  4. Kook de bloemkool een half uur in melk.
  5. Pureer tot een fijne mousseline en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de appel en knolselder met de champagneazijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  7. Open de oesters en snijd het vlees los.
  8. Leg telkens een oester met een ansjovisfilet op een plak rode biet en rol op tot een soort cannelloni.
  9. Schik terug in de oesterschelp en werk af met wat bloemkoolpuree, de appelsalade en een blaadje bloedzuring.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.