use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolademousse met vijgen en notencrumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolademousse met vijgen en notencrumble

Chocolademousse met vijgen en notencrumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g volle melk
  • 3 eierdooiers
  • 175 g pure chocolade (70%) gesmolten
  • 300 g room voor 3/4 opgeklopt
  • 4 gedroogde vijgen in dobbelsteentjes
  • 8 verse vijgen
  • 100 g suiker
  • 1 scheutje Xeres wijnazijn
  • 1 koffielepel kardemompoeder
  • 200 g bloem
  • 70 g gemalen noten
  • 50 g suiker
  • 125 g Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng de melk aan de kook. Meng de eierdooiers met de suiker en voeg de melk toe en laat doorkoken. Wanneer het mengsel mooi gebonden is, kan je de gesmolten chocolade toevoegen.
  2. Laat afkoelen door regelmatig te roeren. Voeg de opgeklopte room toe en de gedroogde vijgen. Giet het mengsel in glazen (3/4 gevuld) en plaats ze in de koelkast.
  3. Schil de verse vijgen en leg ze in een ovenschaal.Voeg de suiker en kardemom toe.
  4. Bak ze gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  5. Pureer de vijgen en voeg de azijn toe. Wanneer het mengsel afgekoeld is, kan je het bovenop de chocolademousse gieten en opnieuw in de koelkast plaatsen.
  6. Meng de ingrediënten voor de crumble en spreid ze uit (0,5 cm hoog) op een ovenplaat.
  7. Bak de crumble gedurende 12 minuten op 180 °C. Serveer zoals op de foto is aangeduid.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.