use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolade-mokkataart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolade-mokkataart

Chocolade-mokkataart

Deze chocolade-mokkataart is binnenin gevuld met een lekker laagje mokkaboter. Een heerlijk smeuïg dessert, waar iedereen van smult.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 150 g griessuiker
  • Solo Vloeibaar voor de taartvorm
  • 5 g bakpoeder
  • 6 eieren
  • 250 g Solo (kamertemperatuur)
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 koffielepel koffie-extract
  • witte chocoladekrulletjes en/of andere taartversiering
  • 250 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
Bereiding
  1. Strijk de vorm (20 x 20 cm) in met Solo Vloeibaar en bekleed met bakpapier.
  2. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het cacaopoeder.
  3. Klop de eieren au bain-marie met de griessuiker op tot een lichtgele gebonden massa. Haal de kom van het vuur en klop verder tot het mengsel is afgekoeld.
  4. Spatel langzaam het gezeefde bloemmengsel onder het beslag. Smelt 50 g Solo en giet, in een straaltje, onder voortdurend roerend bij het beslag.
  5. Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Laat even rusten, haal het uit de vorm en laat afkoelen.
  7. Maak de vulling door de rest van de Solo met de gezeefde poedersuiker en het koffie-extract te mengen.
  8. Snij de biscuit tweemaal in de lengte open en strijk de helft van de mokkaboter op de onderste plak, leg er de tweede plak op en bestrijk met de rest van de boter.
  9. Dek af met de derde plak. Zet even koel.
  10. Smelt de chocolade au bain-marie, zet de biscuit op een rooster en overgiet met de chocolade. Laat opstijven. Werk de taart af met chocoladekrulletjes of andere decoratie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.