use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolade-koffiecake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolade-koffiecake

Chocolade-koffiecake

Serveer als vieruurtje eens wat anders dan chocolade bij de koffie. Meng ze allebei door het deeg van deze makkelijke chocolade koffiecake. Het resultaat is overheerlijk en verrassend.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g bloem
  • 150 g suiker
  • 3 el puur cacaopoeder
  • 15 g bakpoeder
  • 150 g walnoten en amandelen
  • 150 g Solo
  • 150 ml sterke koffie, instant
  • 4 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Smelt de Solo en voeg toe aan het mengsel. Meng er vervolgens de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder doorheen. Voeg ook de koffie en de noten toe (de noten als allerlaatste).
  3. Giet het beslag in een lange bakvorm of in een broodvorm (ingevet en besprenkeld met paneermeel) en bak gedurende 45 minuten.
  4. Laat de cake afkoelen. Bedek met gesmolten chocolade en werk af met poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.