feestelijk
Cheesecake op crumble
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- De basis:
- 300 g bloem
- 100 g Solo
- 2 eierdooiers
- 3 el slagroom
- 100 g kristalsuiker
- broodkruimels
- De kaasmassa:
- 1 kg magere roomkaas
- 150 g Solo
- 6 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 16 g vanillesuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak het deeg met de bloem, kristalsuiker, 2 eierdooiers en slagroom. Rol het deeg uit in een middelgrote bakvorm, die u vooraf hebt ingevet met Solo en waarin u op de bodem broodkruimels hebt gestrooid. Laat 10 minuten bakken en laat het geheel rusten.
- Meng de Solo, de vanillesuiker en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe terwijl u blijft roeren tot het mengsel mooi smeuïg wordt.
- Meng nu de kaas onder het mengsel, goed roeren.
- Klop de eiwitten ten slotte tot schuim. Meng dat schuim en de pudding langzaam onder de kaasmassa.
- Giet het beslag op de gebakken bodem en smeer het gelijkmatig uit. Laat nog een uur bakken.
