use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cantharelsouffleetjes met hazelnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cantharelsouffleetjes met hazelnoten

Cantharelsouffleetjes met hazelnoten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g geroosterde hazelnoten
  • 200 g verse cantharellen
  • 2 el Solo Vloeibare margarine
  • 0.5 tl gedroogde of verse tijm
  • peper, zout
  • 4 eieren
  • 1 zakje Knorr kant en klare Pepersaus met cognac (200 ml)
  • 1 el maïzena
  • Extra:
  • 4 ingevette souffléschaaltjes van 2-2.5 dl inhoud

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn. Maak de cantharellen schoon. Houd kleintjes heel en snijd de grote in stukjes.
  2. Verhit 2 el margarine en bak hier het sjalotje gedurende 1 minuut in. Voeg de cantharellen, de knoflook en de tijm toe en bak 3 minuten op een hoog vuur tot het vocht is verdampt.
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de hazelnoten door de paddenstoelen en schep het mengsel in de souffléschaaltjes.
  4. Scheid de eieren. Klop de eierdooiers los en roer ze door de pepersaus.
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eiwitten met de maïzena in een schone vetvrije schaal met een garde of elektrische mixer heel stijf.
  6. Spatel eerst 1/3 deel van het eiwit door het sausmengsel en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door. Niet te lang mengen want dan gaat de lucht eruit.
  7. Schep het mengsel op de paddenstoelen in de souffléschaaltjes. Bak de souffleetjes gedurende 20-25 minutenen in de hete oven tot ze mooi gerezen en bovenaan licht bruin zijn . Doe de ovendeur niet ondertussen niet open want dan storten de souffleetjes in.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.